Gebakken noordzeetong

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Bestrooi de noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 g boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6-8 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
  • 3 Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree van (recepten elders op ah.nl/allerhande).

Gebakken noordzeetong is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde noordzeetong met remouladesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met kruiden uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong a la meunière
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept