Ratatouille-ovenstamppot

6
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de aardappelen, snijd in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en oregano over de aardappelen en besprenkel met olie. Bak de aardappelen ca. 50 min. in de oven.
  • 2 Snijd de kipsaucijzen in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Snijd de puntpaprika's in lange repen. Snijd de sjalotten in parten. Halveer de tomaten. Verdeel de courgette, aubergine, paprika, sjalot en tomaat over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kipsaucijzen ertussen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Zet de groenten na ca. 25 min. boven de aardappelen in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en bak de groenten en aardappelen nog ca. 25 min.
  • 3 Neem de aardappelen uit de oven en doe in de ovenschaal. Stamp heel grof met de pureestamper. Schep de groenten en het vlees erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Zet nog ca. 10 min. in de oven.

Ratatouille-ovenstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept