Runderstoof met ui en port

6
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bak de spekreepjes in een hapjespan in 5 min. uit en schep uit de pan. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en doe ze in een plastic zak. Voeg de bloem en peper en zout toe en schud de zak tot het vlees gelijkmatig is bedekt met bloem. Bak het vlees 3 min. in het spekvet.
  • 2 Snijd de peen in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Doe de peen met de bleekselderij en ui bij het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de port, bouillontabletten, het spek en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los.
  • 3 Schep in de ovenschaal en zet ca. 5 uur in de oven. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is om het vlees en de groenten in te stoven. Vul indien nodig aan met water. Neem uit de oven als het vlees zo gaar is dat het bijna uit elkaar valt. Verhoog de oventemperatuur tot 200 ºC.
  • 4 Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 2 min. uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de puree over het stoofvlees en zet de schaal nog ca. 15 min. in de oven tot de puree mooi goudbruin is.

Runderstoof met ui en port is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoof met pompoen
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept