Gebakken witlof met romige kruidenpuree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.
  • 2 Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de mosterd en de helft van de slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.
  • 4 Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.

Gebakken witlof met romige kruidenpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met kruidenpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken asperges met haricots verts
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoen in pikante chocoladesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept