Bietengnocchi met salie en sinaasappel

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.
  • 2 Meng de bloem, het zout, de geraspte bietjes, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelen. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  • 3 Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.
  • 4 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een pan. Haal de salieblaadjes uit de kruidenmix, bak 1/2 min. in de boter en voeg het sinaasappelsap toe. Voeg de gnocchi toe aan de botersaus, schep om en warm 1 min. mee. Bestrooi met de rest van de kaas en het sinaasappelrasp.

Bietengnocchi met salie en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept