Pomarola (tomatensaus)

8
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de tomaten in een ruime pan. Snijd de winterpeen in stukjes en voeg met de bleekselderij, ui, knoflook, peterselie en het basilicum toe aan de tomaten. Breng op laag vuur aan de kook en schep af en toe om. Voeg een glas water toe als het mengsel erg dik blijft. Kook de tomatensaus in 40 min. gaar.
  • 2 Pureer de saus kort met de staafmixer en druk met een soepopscheplepel door een zeef. Breng op smaak met een scheutje olie, peper en zout. Serveer de saus bij een pasta. U kunt de saus ook invriezen of in potten inmaken om langer te bewaren.

Pomarola (tomatensaus) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept