Filosoof (stoofvlees onder pureedakje)

6
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 50 g boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart op een bord.
  • 2 Bak de ui 6 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de bouillon, laurier, kruidnagel, azijn en het vlees toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Stoof in ca. 5 uur gaar. Schep om de 45 min. om.
  • 3 Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en laat 3 min. staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en 50 g boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Zet de ovengrill aan. Haal het vlees uit de oven en schep het in de ovenschaal. Verdeel de puree over het vlees en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de puree. Zet de ovenschaal ca. 5 min. onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Haal eerder onder de grill uit als de filosoof te donker wordt.

Filosoof (stoofvlees onder pureedakje) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees onder pureedakje
345 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filosoof
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filosoof Bruine Bonenschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filosoof
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruine-bonenfilosoof
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept