Zalmmousse

4
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de wijn, bouillon en prei tegen de kook aan. Leg de vis erin en laat in 20 min. gaar worden. Neem de vis eruit en laat afkoelen op een bord. Bewaar 1 kopje kookvocht zonder prei.
  • 2 Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in het kookvocht. Laat afkoelen.
  • 3 Rasp de gele schil van de citroen. Pureer de vis met het gelatinevocht in de keukenmachine. Voeg het rasp, de mierikswortel en kappertjes toe en schep om. Klop de slagroom stijf en spatel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de timbaaltjes. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Stort op een schaal. Lekker met bieslook.

Zalmmousse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
30 min
Bekijk recept

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
30 min
Bekijk recept