Ovenaardappelen met kruidenboter

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 3 inkepingen in de lengte en breedte van elke aardappel, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi met zout. Knip 3/4 van de tijm in kleine takjes en steek die in de inkepingen. Leg de aardappelen in de braadslee. Smelt 25 g boter en voeg de olie toe. Schenk over de aardappelen en bak deze in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
  • 2 Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Roer met de peterselie en knoflook door 125 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk aluminiumfolie en rol de folie op. Leg tot gebruik in de koelkast. Serveer de aardappelen met de in plakjes gesneden kruidenboter.

Ovenaardappelen met kruidenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenaardappelen met geroosterde worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porchetta met ovenaardappelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Konijnroulade met ovenaardappelen
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept