Citroen-amandelcake
3
sterren op basis van
6
stem(men)
person
10
timer
30 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
4 bakjes amandelschaafsel (a 55 g)
2 citroenen (schoongeboend)
200 g boter (op kamertemperatuur)
200 g witte basterdsuiker ( 5 el voor de siroop)
3 eieren
100 g griesmeel (pak 500 g)
1 el bakpoeder (pakje 80 g)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal 200 g amandelschaafsel in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Rooster de rest van het schaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
Klop de boter en suiker met een mixer in een kom tot de suiker is opgelost. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Meng de gemalen amandel, het griesmeel en bakpoeder in een kom en voeg al kloppend in delen toe aan het beslag. Roer het citroenrasp erdoor. Schep in de ingevette springvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
Verhit het citroensap met 5 el suiker. Laat op laag vuur 8 min. inkoken. Bestrooi de cake met het geroosterde amandelschaafsel. Schenk de siroop erover. Laat afkoelen, verwijder de vorm. Lekker met lemon curd (potje 320 g).
Citroen-amandelcake is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Sinaasappel-amandelcake »
Amandelcake met mandarijnensiroop »
Saffraan-honing-amandelcake »
Amandelcake met bosvruchtenjam »
Schnitzel, citroen en courgette »
Varkenshaas met citroen-roomsaus »
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen »
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen »