pintade aux choux (parelhoen met kool)

4
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes, meng de roomkaas en de stukjes appels. Zout en peper het binnenste van de parelhoen en schuif met een kleine lepel het kaas/appelmengsel in de hoen. Omwikkel de hoen met de plakjes ontbijtspek. Zet vast met een cocktailprikker. Maak de ui en wortel schoon en snijd in grove stukken. Blancheer de witte kool voor ±5 min in een pan met ruim kokend water. Giet af en zet even opzij. Bak in een ruime bakpan de spekblokjes uit (haal de blokjes uit de bakpan en bak daarna de omwikkelde parelhoen goudbruin voor ± 20 minuten. Haal de hoen uit de pan en houdt deze warm onder aluminiumfolie, fruit daarna de ui en wortel glazig aan. Voeg de parelhoen er bij en de geblancheerde in grove stukken gesneden kool. Giet een ¼ l kippenbouillon erbij en laat op een lage warmtebron een uur langzaam gaar worden. Serveren: Snijd of trek de hoen in 4 grove stukken, leg in een ondiepe schaal er drapeer de overige stukken groente er omheen. Heerlijk met een kruimige aardappel!

pintade aux choux (parelhoen met kool) is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept