penne met reepjes kip en gebakken courgette

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olijfolie en bak de reepjes kipfilet goudbruin en bestrooi met zout en peper naar eigen smaak. Haal de kipfilet uit de bakpan en houd deze warm in een schaal. Bak in het zelfde vet de gesnipperde ui en de in halve schijfjes gesneden courgette. Na ongeveer vijf minuten de kip erbij en pers de tenen knoflook erbij. Voeg de room er langzaam bij en kruimel de bouillontablet erbij. Gooi omroeren. Even proeven voor de juiste smaak - eventueel nog een beetje zout en versgemalen peper! Verdeel de pasta over vier borden, daarna de kipfilet - courgette saus. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Je kan ook versgeraspte parmezaanse kaas gebruiken. Eet smakelijk, wijntip: rode Bourgogne wijn, bijv een gekoelde Macon (ongeveer een uur van te voren in de koelkast en ook om te bewaren voor de volgende dag).

penne met reepjes kip en gebakken courgette is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept