kip uit de provence

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kippenbouten halveren. Bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen. In een grote pan olie verhitten en de kippenbouten in ± 35 minuten bruin en gaar bakken. Knoflook boven de peterselie uitpersen en citroensap erdoor roeren. Kip overdoen in een voorverwarmde schaal en warm houden. Ui in het achter gebleven bakvet glazig fruiten en tomatenblokjes en wijn toevoegen. In ± 5 à 10 minuten op hoog vuur laten inkoken tot dat er een gebonden saus ontstaat. Van de hitebron af het peterselie mengsel en olijven toevoegen, de saus opsmaak brengen met peper en zout. Basilicum oprollen en in dunne reepjes knippen en over de kip met saus strooien. Serveren met verse pasta en salade. Heerlijk met een rosé uit de Provence! Eet smakelijk.

kip uit de provence is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met abrikozen en rozemarijn
35 min
Bekijk recept
Gemakkelijke geitenkaasrolletjes
20 min-
Bekijk recept
Lasagne presto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Anguille De Provence
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept