moules a la marinière

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen in ruim, koud water en verwijder de geopende en beschadigde exemplaren. Breng het water met de uit en de takjes peterselie aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen en kook ze onder regelmatig omschudden tot de schelpen zich geopend hebben. Laat de mosselen uitlekken en vang het kookvocht op. Verwijder van iedere mossel één schelp. Kook de witte wijn met de sjalot in tot eenderde van de oorspronkelijke inhoud. Voeg het kookvocht van de mosselen, de Fumé de poisson en de boter toe, doe de mosselen in de saus en schep alles voorzichtig om, voeg het citroensap toe en doe de mosselen in een diepe schaal en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Eet smakelijk

moules a la marinière is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Mariniere Van Koolvis En Zeeuwse Mosselen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mariniere Van Mosselen
20-30 min -
Bekijk recept

Oudjaarrecept Veloute De Moules Au Curry
20-30 min -
Bekijk recept
Moules Provencales - Provencaalse Mosselen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moules Farcices
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Moules Provencales
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept