gegratineerde kreeft met parmezaanse kaas en dragonsaus

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de bouillon met de room 2 tot 3 minuten, doe de kaas en de maïzena in een kom en maak er met wat water een papje van. Roer dit door de bouillon en op een middelhoog vuur blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Klop er nu telkens de stukjes boter door tot een gladde, romige saus in ontstaan en breng op smaak met zout en peper. Breek de scharen van de kreeft, halveer de kreeften in de lengte door de punt van een groot mes in het midden van het lijf te steken en de kreeft naar de kop toe doormidden te snijden. Haal het mes er eruit, draai de kreeft en halve slag en halveer ham naar de taart toe. Verwijder de ingewandenzak en de donkere darm. Haal het witte vlees uit de kop en snijd het in niet te kleine blokjes. Breek de poten van het pantser en bewaar het pantser. Breek de scharen op twee of drie plaatsen en haal het vlees eruit. Verhit de boter in een pan, voeg het kreeftenvlees toe en breng het op smaak met wat zout, peper en cayennepeper. Giet er de wijn bij, breng deze aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken - niet langer, anders wordt de kreeft taai !!! Schep de blokjes kreeft voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en kook de wijn voor de helft in. Roer er de dragon en de kaassaus door, spatel de slagroom er door en doe de kreeft terug in de pan, proef of er nog zout en peper door moet. Vul de acht kreeftenpantsers met de saus, leg ze op een bakplaat of in een lage ovenschaal en bestooi met parmezaanse kaas. Laat ze onder de voorverwarmde ovengrill goudbruin

gegratineerde kreeft met parmezaanse kaas en dragonsaus is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met dragonsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept