spaghetti met boursin en crème fraîche ingezonden door marco heijnen

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak 500 gram gehakt rul (zonder boter of vet ) dus het liefst in een pan met een goeie anti-aanbaklaag. Snijdt ondertussen 250 gram champignons in plakjes,1/2 paprika en een middelgrote ui in stukjes ( niet te klein ),doe dit alles bij het gehakt en laat een paar minuten meebakken. Pel 3 of 4 teentjes knoflook en pers ze door de knoflookpers over het gehakt mengsel. Laat alles even doorbakken maar wel zo dat de paprika en de ui niet te zacht worden. Giet zonodig overtollig vocht af, en voeg een groot pakje boursin en ongeveer twee eetlepels creme fraise toe. Doe een deksel op de pan en laat alles lekker smelten. Strooi er op het eind nog wat verse peteselie door en eventueel nog een klein scheutje citroensap. Kook de spaghetti gaar, goed laten uitlekken en schep de spaghetti op een groot bord. TIP: Voordat het sausje over de spaghetti wordt geschept strooi eerst nog wat Parmasaanse kaas over de spaghetti. Een lekkere rouwkorst erbij en je hebt een heerlijke ( maar wel een colarierijk )maaltje. EET SMAKELIJK. Deze spaghettisaus is ook heerlijk te gebruiken voor gevulde champignons. Alleen dan moeten de ingredieenten wel wat fijner gesneden worden. De champignons eerst even maximaal 1 minuut koken daarna goed uit laten lekken en afkoelen. De champignons vullen met het mengsel. In een ingevette ovenschaal zetten en bestrooien met parmasaanse kaas en dan in een voorverwarmde oven plaatsen (ongeveer 220 graden ) tot er een lichtbruinkorstje op zit. Wel eerst even het steeltje ui de champignons halen. Groeten van Marco

spaghetti met boursin en crème fraîche ingezonden door marco heijnen is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolstamppot van Ilse Heijnen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept