snert - erwtensoep

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf. Laat ze koken en schuim zonodig af. Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ñ 2 uur zachtjes gaar. Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe. Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe. Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe. Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep. Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe. Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep.

snert - erwtensoep is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Klassieke snert Klassieke snert
30 min-
Bekijk recept
Oud-Hollandsche Snert
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse Snert
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Snert
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept