pasta bolognese - klassiek

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bleekselderij, wortel en uien snijden en in de olijfolie kort bakken. Het gehakt erbij en langzaam laten bakken totdat het gehakt rul is. De oregano en tomatenpuree toevoegen, nog ± 5 minuten bakken en schenk langzaam de wijn erbij. De verkruimelde bouillon en tomatenblokjes toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Verlaag de hittebron en laat de saus 30 minuten tot 1 ½ uur op een lage hittebron sudderen. Maak op eigen smaak af met zout en versgemalen peper. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de pasta over de borden en schep de bolognese saus erover. Serveer met geraspte kaas. De saus is nog lekkerder de volgende dag, afgedekt bewaren in de koelkast!

pasta bolognese - klassiek is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie's sorbet ijs
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept