courgette met lamsgehakt

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de ontbijtspek en hak daarna in stukjes. Snijd de ui in fijne ringen en bak deze glazig in het spekvet, het gehakt rulbakken bij de ui, op smaak brengen met zout en peper. De courgette schoon spoelen en in de lengte doorsnijden, uithollen met een lepel en bestrooien met zout. Het vruchtvlees fijnhakken en mengen met het gehaktmengsel. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Meng in een kom het gehakt met de rijst, de tomatenblokjes, de doperwten en pers de knoflook erdoorheen. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper. Goed mengen en vul nu de uitgeholde courgettes met het gehakt-rijstmengsel. Giet de ¼ l vleesbouillon in een langwerpige vuurvaste schaal. Leg de courgettes hierin naast elkaar. Deksel op de schaal en bak in de voorverwarmde oven voor ± 15 à 20 minuten. Haal de deksel eraf en strooi de emmenthaler er rijkelijk over met eventueel hier en daar een stukje boter. Laat nu alles mooi goudgeel kleuren, verhoog de ovenstand iets. Haal uit de oven en serveer op de borden met een pittige tomatensaus en Turks brood.

courgette met lamsgehakt is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept