Rollade met pruimen en spek

6
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rollade in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout. Meng de pruimen met de pijnboompitten en verdeel over de binnenkant van de rollade. Duw de helften weer tegen elkaar en bedek de rollade met het spek. Bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout.
  • 2 Verhit de olie in de braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 40 min. Bedruip halverwege met bakvet.
  • 3 Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken.

Rollade met pruimen en spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept