Gebraden kalkoen

6
10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verhit de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de olie toe. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Bestrijk de kalkoen met behulp van de bakkwast met het boter-oliemengsel en bestrooi met peper en zout.
  • 2 Leg in de braadslee met de borst naar beneden, zo blijft hij sappig. Zet in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Dit voorkomt uitdrogen en houdt de kalkoen sappig. Keer na 1 uur en 45 min. de kalkoen om en braad nog 30 min.
  • 3 Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig blijft.

Gebraden kalkoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept