Kalfsmedaillon met gebakken Jonagold en Calvadosroom

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appelen met een scherp mesje Verdeel ze in 4 en verwijder het klokhuis Snijd elk deel nog eens in 4 partjes, zodat u maantjes krijgt Bak de partjes Jonagold goudgeel in een noot boter Verwijder de appelpartjes en houd ze warm (zorg ervoor dat de partjes niet gekraakt worden) Dep de kalfsmedaillons droog met absorberend papier Geef ze een mooie ronde vorm en knoop er een eindje keukentouw omheen Kruid met peper en zout Bak de kalfsmedaillons aan beide zijden bruin in een noot boter, maar zorg ervoor dat het vlees binnenin licht rose blijft Neem ze uit de pan en verwijder de bak-boter Maak de aanbaksels los met de calvados Doe er de room bij en kook in tot sausdikte Controleer de kruiding en roer een nootje koude boter door een zeef Warm de kalsmedaillons en de Jonagoldpartjes nog even op in een hete oven Schik zes appelpartjes in een waaier op het bord Daartegen plaatst u de kalfsmedaillons Vooraan lepelt u wat saus Garneer met een boeketje waterkers Serveer hierbij een viertal dikke frieten van 1.5 X 1.5 cm. en 8 cm lang, voorgebakken op 130 graden en afgebakken op 180 graden Leg ze kruisgewijs op elkaar Serveer de resterende appelpartjes en frietjes er achteraf bij Schenk hierbij een glaasje witte Graves, of een Tavel (rose)

Kalfsmedaillon met gebakken Jonagold en Calvadosroom is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ahorn-appel-pannacotta Met Calvadosroom
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van appelen in calvadosroom
0 min
Bekijk recept

Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Rauw kalfsvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillon uit de vallée d'Auge
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillon, witloof, sinaasappelsaus en vanillepuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept