Pers de sinaasappel uit Roer in een kopje de paprikapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peper, zout en 1 eetlepel sinaasappelsap door elkaar Neem de rosbief ca. 30 minuten voor het gebruik uit de koelkast, dep hem droog met keukenpapier en wrijf hem in met het sinaasap pel-kruidenmengsel Verhit in een braadpan de boter en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin Voeg, als het bakvet te bruin wordt, een klontje boter toe Braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes rose, halverwege keren Neem de rosbief uit de pan en laat hem afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten Verwarm intussen een platte schaal voor Roer de cognac, de port en de rest van het sinaasappelsap door het bakvet, roer de aanbaksels los en voeg 1 dl water toe Breng de jus aan de kook en laat hem in ñ 2 minuten iets inkoken Snijd de rosbief in dunne plakken en leg die op de schaal Schenk er een beetje jus over en geef er de rest van de jus apart bij Serveer met uienpuree, stoofpeertjes en spruitjes