Maatjesharing met komkommersalade en knapperige toast

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd ze in dobbelsteentjes van 1 cm Houd ze in de koelkast fris Schil de komkommer en verdeel hem in schijven van 5 cm Zet de cilinders op hun platte kant en snijd de komkommer met een scherp mes in fijne plakjes Draai de komkommer telkens een kwart slag, zodat uiteindelijk alleen de kern (die u niet gebruikt) overblijft Snijd de plakjes nu in fijne reepjes Schil de appel en verwijder het klokhuis Snijd de appel in reepjes, meng er onmiddellijk wat citroensap door om verkleuring te voorkomen en houd ze apart Vermeng de mosterd met de rest van het citroensap, roer er de olie door en meng de uisnippers en de gehakte peterselie door de vinaigrette Kruid met peper en zout Verwijder de staart en de graatjes van de maatjesharing en snijd de filets schuin in tweeën Meng de appel- en komkommerreepjes voorzichtig door elkaar en kruid met versgemalen peper Schik de komkommersalade op een bergje op 4 koude borden Leg de halve maatjesfilets (4 stukjes haring per persoon)tegen de salade en leg tussen de maatjes enkele tomaatblokjes Besprenkel het geheel met de vinaigrette en garneer met enkele plukjes kervel Snijd het brood in mooie vormpjes en bak die in een klont boter knapperig Serveer de nog warme broodvormpjes bij de salade

Maatjesharing met komkommersalade en knapperige toast is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappelsalade met haring en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haringspiesjes met bietentapenade
25 min Snack
Bekijk recept
Toast met slaatje van haring en radijs
15 min Snack
Bekijk recept
Walnootciabatta met gemarineerde haring
25 min
Bekijk recept