Fazant - gebraden

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de fazant en droog hem met keukenpapier goed af Wrijf hem met de gesmolten boter of met de olie in en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout Maak de plakjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en bedek de fazant hiermee Pak hem daarna in aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslee en schenk er 4 dl bouillon onderin Braad de fazant in een warme oven (200 graden) in 40-45 minuten gaar Verwijder de laatste 10 minuten het aluminiumfolie en de plakjes spek Bak hem onder af en toe bedruipen met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet Rol, 20 minuten voor het einde van de braadtijd, de plakjes ontbijtspek op en rijg ze aan een vleespen Leg deze samen met de saucijsjes op het rooster, rondom de fazant Haal de fazant uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal Neem de rolletjes ontbijtspek van de vleespen en leg ze, met de worstjes rondom de fazant Geef er spruitjes en kastanjes bij

Fazant - gebraden is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept