Sint-Jakobsvruchten in spinazie

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de spinaziebladeren, dompel ze kort in kokend water, verfris ze onmiddellijk onder koud water en laat ze opengevouwen uitlekken op een nette keukendoek Spoel de sint-jakobsvruchten grondig, haal de oranje kuit voorzichtig van de vrucht en laat ze samen uitlekken op een keukendoek Laat de visbouillon samen met de witte wijn tot de helft inkoken Ondertussen maakt u de visfarce Maal of mix hiervoor de wijtingfilet met de eiwitten en de helft van de oranje kuiten van de sint-jakobsvruchten Breng op smaak met zout en cayenne-peper en spatel er de koude room onder Snijd de nerf uit de spinazie en leg de tegenoverliggende helften op elkaar Leg op elk spinazieblad een eetlepel visfarce en duw hierop zachtjes een sintjakobsvrucht Vouw de spinaziebladeren dicht tot een pakketje Smelt de boter, roer er de bloem onder, laat even meebakken en leng aan met de ingekookte bouillon Snijd de overige 6 kuiten van de sint-jakobsvruchten in stukjes en mix ze samen met de witte-wijnsaus fijn; breng op smaak met zout en cayennepeper en passeer de saus dan door een fijnesauszeef Stoom de spinaziepakketjes 5-6 minuten gaar in een mandje boven kokend water en onder deksel Als ze gaar zijn, bestrijkt u ze met gesmolten boter (dan glanzen ze en krijgen ze een lekkere smaak) Klop ondertussen de eierdooier los in de room en roer deze liaison door de saus Houd deze even warm, maar laat ze niet meer koken Serveer met natuurgekookte nieuwe aardappelen en een droge witte Sancerre

Sint-Jakobsvruchten in spinazie is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept