Varkensworst met marjolein en andijvie

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de andijvie schoon Laat de bladeren heel en spoel het zand eraf in koud water Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer de andijvie Giet ze daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet Schil de aardappelen en maak de wortel schoon Snijd beide in stukken en zet ze samen op in

3.5 dl water met zout en een nootje boter Spoel de marjolein en hak ze fijn tot u 1 eetlepel kunt vullen Meng het gehakt met de marjolein, het ei en de verkruimelde beschuit Maak van deze massa kroketten van 5 a 6 cm Wentel deze in het braadmeel en bak ze bruin in boter Maak 4 mooie pakketjes van de andijvie Kruid met foelie en peper en verhit ca 2 minuten in de magnetron of plaats ze in een zeef en verhit boven een bodempje kokend water Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op Meng er 1 dl room bij, kruid met wat peper en pureer Schik op elk bord een andijviepakketje met wortelstamppot en enkele worstkroketjes Tip U kunt in plaat van verse marjolein ook gedroogde marjolein gebruiken Dan is de helft reeds voldoende Braadmeel vindt u in het grootwarenhuis Het wordt speciaal gebruikt voor het frituren van vlees en gevogelte

Varkensworst met marjolein en andijvie is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Penne met worst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensworst met puree en rode uien
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensworst Met Aardappelpuree
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensworst met Chinese kool
Bekijk recept