Varkensworst met Chinese kool

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Maak de Chinese kool schoon, snijd ze grof en spoel ze in ruim water Schep de kool uit het water en doe ze in een kookpan Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze in ca 10 minuten, op een hoog vuur, gaar koken Giet het vocht af en houd de kool warm in een voorverwarmde oven van ca 95 graden Verwijder het zwoerd en het kraakbeen van het spek en snijd het in reepjes Pel de ui en snipper hem fijn Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers en de spekreepjes in gaar Maak de worst even nat en prik ze op verschillende plaatsen in Bak ze vervolgens gaar in een nootje boter Schep de worst uit de pan en houd ze warm in de oven Roer het braadvet onder de kool Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van ca 1 cm dik Smelt een nootje boter in de vleesbraadpan en bak er de aardappelschijfjes bruin in Schep er tenslotte de uispekmengeling onder en verdeel deze bereiding over 4 borden Leg op elk bord een stuk worst en schep er de Chinese kool naast Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en serveer er een wit biertje bij Tip U kunt de Chinese kook ook door andijvie vervangen Kook ze gaar in ca 20 minuten maar laat ze de laatste 5 minuten zonder deksel koken

Varkensworst met Chinese kool is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Penne met worst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensworst met puree en rode uien
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensworst Met Aardappelpuree
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensworst met marjolein en andijvie
Bekijk recept