Varkensmedaillons met viooltjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de varkenshaasjes in 12 medaillons en bak ze gaar in boter Giet het overtollige bakvet weg, doe de suiker in de pan en blus met de viooltjesazijn Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus Breng op smaak met peper en zout Schik op elk bord 3 stukjes vlees en lepel er saus over Bestrooi met de viooltjes en werk af met de waterkersblaadjes Dit gerecht rondt u mooi af met frietjes en een Duitse moeselwijn Tip Viooltjesazijn maakt u zelf met een handvol viooltjes en witte wijnazijn Doe dit in een 1/2 literflesje en laat + 3 weken trekken in de zon Dan komt de notesmaak van de viooltjes het best tot z'n recht U bewaart de viooitjesazijn daarna bij voorkeur op een koele plaats Eetbare bloempjes en hun azijn vindt u in speciaal- en primeurzaken

Varkensmedaillons met viooltjes is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Viooltjes-Ice Tea
Snack
Bekijk recept
Risotto met prosecco, pistachepesto en viooltjes
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gesuikerde Viooltjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
salade primavera met viooltjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept