Fazantsoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel Hak de rest in stukken Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes Verwarm en flambeer de cognac Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood

Fazantsoep is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker