Friese pannenkoeken (4 stuks)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de gistoplossing in Maak vanuit het midden met een houten lepel - scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend - een mooi glad beslag Laat het beslag - afgedekt met een vochtige doek - 1 uur op een warm plekje rijzen Verhit in een koekenpan wat boter Doe hier een kwart van het beslag in en draai de pan vlug rond, zodat het beslag de hele bodem bedekt Laat de pannenkoek op laag vuur aan de onderkant mooi goudbruin worden en keer hem om als de bovenkant helemaal droog geworden is Bak dan ook de tweede kant snel bruin Bak vervolgens de drie andere en houd de pannenkoeken warm Dien de pannenkoeken op met boter en suiker

Friese pannenkoeken (4 stuks) is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept