Eerst wordt het amandelkoekje gemaakt. klop de eiwitten goed stijf , voeg de 100 gr fructose toe en nog even kloppen. Met een gladde lepel de gemalen amandelen voorzichtig erdoor scheppen. Bakplaat bespuiten met bak spray. Amandelmassa op de plaat uitspreiden, ongeveer
0.5 cm dik. Een 15 minuten bakken op 175 graden. Na afkoelen, 6 rondjes uitsteken en op de bodem van 6 dessertkommetjes leggen. Intussen 4 blaadjes gelatine latenweken in koud water. Zet 1 kop sterke nescafe, meng er de 2 soeplepels fructose onder en 1 blaadje gelatine. Laat afkoelen, voor het begint te lobben over de koekjes verdelen. Nu wordt de mascarpone creme gemaakt. Eerst de slagroom stijf kloppen. Klop de 2 eidooiers samen met de 100 gram fructose en het glaasje Amaretto goed schuimig. Neem 2 soeplepels kokend water, los er de 3 blaadjes gelatine in op, en voeg al kloppend bij de eiermassa samen met de mascarpone. Als laatste de slagroom er voorzichtig doorheen scheppen en over de koekjes met nescafe verdelen. Minstens 1 uur in de koelkast zetten. Voor het opdienen de pure cacao of chocolade schilfers over strooien.