Witte bonenstamppot met knolselderij

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken. Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken. daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken. intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing. de paprika's wassen en schoonmaken. 1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden. in een zeef de knolselderij laten uitlekken. in de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren. in een braadpan de melk en boter verwarmen. de groentepuree erdoor roeren. al roerend door en door heet laten worden. pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. de rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren. in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen.intussen (glazen) schaal voorverwarmen. de stamppot in de schaal scheppen. de bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes. lekker met stoofpeertjes.

Witte bonenstamppot met knolselderij is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept