Provencaalse kip met courgette en tomaten

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Schil de citroen (dik tot op het vruchtvlees). Bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper en schep er 2 el olijfolie in. Stop de citroen, de ongepelde) knoflook en de tijm in de buikholte. Maak nu de buikholte dicht met de cocktailprikkers. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk hem rondom met olijfolie en strooi er peper en zout op. Zet de ovenschaal midden in de oven en braad de kip ca. 1 uur. Bedruip de kip regelmatig met het braadvet. Was ondertussen de courgette en halveer de courgette en snij hem in stukken. Leg de courgette na ca. 1 uur rondom de kip en wentel de stukjes door de olie. Laat de ovenschaal nog zo'n 20 minuten in de oven staan. Was de tomaatjes en leg de tomaatjes tussen de kip en de courgette-stukjes. Laat de kip en groenten nog ca. 10 minuten braden. Leg tot slot de olijven tussen de courgette en de tomaatjes en smullen maar!

Provencaalse kip met courgette en tomaten is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept