Mexicaanse bonenschotel

5
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de uien en de paprika fijn. Open de blikken bonen en laat ze uitlekken. Verkruimel 40 gram tortillachips. Smelt de boter in een braadpan en bak de uien en de paprika. Maak ondertussen in een schaal een mengsel van crème fraîche, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 mespunt sambal, 100 gram geraspte kaas, de kruidenmix en de 40 gram verbokkelede tortillachips. Haal de pan van het vuur en roer de bonen door het uien/paprika-mengsel. Voeg 4 eetlepels tomatenketchup toe. Vet een ovenschaal in met boter. Doe de helft van het bonenmengsel er in. Strooi hierover een laagje maïs. Voeg het overgebleven mengsel toe en verspreidt het mengsel van de crème fraîche er over.. Strooi de resterende 100 gram kaas er over en zet de schaal in de oven. Leg na 20 minuten de overgebleven tortillachips er op en zet de schaal nog even 10 minuten onder de grill.

Mexicaanse bonenschotel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse bonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenschotel tomaat-spek
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cayenne-bonenschotel
30 min-
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept