Kruis de velletjes van de tomaten in. Dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 25 gram boter in een koekepan en fruit de ui, knoflook, paprika ca. 5 minuten. Roer de wijn erdoor en laat die aan de kook komen. Neem dan de pan van het vuur en roer de stukjes tomaat, 2 eetlepels peterselie, de oregano en zout en peper naar smaak door de groenten. Bestrooi de moten vis met zout en peper. vet een lage ovenschaal in met boter en leg de vis er in. Verdeel het groentemengsel erover. Verkruimel de beschuiten boven een kommetje en meng de kaas en de rest van de peterselie er door. Strooi het kaasmengsel over de groenten. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in ca. 30 minuten gaar worden.
Kabeljauwmoten met groenten en een kaaskorstje is een recept van De Chef