Zoek
Haggis 2
4
0 min
De Chef
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Haggis is de meest traditionele van alle Schotse gerechten. Het wordt altijd gegeten op Hogmanay (oudejaarsavond). Het is gevulde schapenmaag, die er uitziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van met
schapenlever. Haggis moet worden opgediend op een zilveren schotel, terwijl een Hooglander in kilt, spelend op een doedelzak, drie rondjes om de tafel loopt. Men drinkt bij Haggis Whisky (zonder water, ijs, of sodawater!)
Bereiding
1 schapenmaag 1 kg havermout 550 gr schapen- of lamsvet 500 gr schapen-, lams- of reelever 1/2 liter bouillon schapenhart en -longen 1 grote ui 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel piment zout en peper
Haggis 2 is een recept van
De Chef
Dit vind je misschien ook lekker
Haggis
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
HAGGIS
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Haggis
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Sheep-Haggis
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept