Asperges met rauwe ham en basilicumsaus

4
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges. Zorg ervoor dat er geen stukjes schil achterblijven. Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg. Breng ruim water met zout aan de kook. Leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Neem nu de pan direct van het vuur en laat de asperges 15 tot 20 minuten afgedekt in het hete water liggen. Bewaar wat van het kookvocht!! Pureer de basilicum met de mascarpone in de keukenmachine. Voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4 tot 5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat. Verwarm de saus en serveer deze, samen met de plakken rauwe ham, bij de asperges.

Asperges met rauwe ham en basilicumsaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept