Asperges met ossenhaas en kerriesaus

8
0 min
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges en kook ze gaar. Verhit de olijfolie in een braadslee. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg hem in de hete olie. Schuif de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven en braad de ossenhaas 6 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de braadslee en zet het warm weg. Giet het vet van het braadvocht weg, giet de room in de braadslee en schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem. Laat de vloeistof even doorkoken, zeef ze in een sauspannetje en voeg er het kerriepoeder aan toe. Laat de saus tot eenderde inkoken. Spoel de peterselie af, verwijder de bruine en droge blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak ze fijn. Haal de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken. Snijd de ossenhaas in dunne plakken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep een paar lepels saus op elk bord, verdeel er de plakken ossenhaas over en leg er de asperges bij.

Asperges met ossenhaas en kerriesaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept