Brabantse schouderkarbonades in honing-whiskysaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 schouderkarbonades van circa 250 gr 1 liter vleesbouillon 8 eetlepels vleesjus 2 eetlepels honing 1 glas whisky 3 theelepels bruine suiker bakboter
Voorbereiding
: Maak een mengsel van de honing, bruine suiker en whisky. Wrijf met dit mengsel de karbonades in en laat ze ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. Laat de karbonades hierna goed uitdruipen (vocht opvangen) en braad ze vervolgens rondom goudbruin in de bakboter. Vermeng het marinadevocht met de bouillon en de vleesjus, breng dit aan de kook en giet dit bij de karbonades. Laat een en ander nu op een matig vuur (afgesloten door een deksel) circa 1 uur stoven. Als de karbonades gaar zijn, schep ze dan op voorverwarmde borden en bedek ze met de saus. Serveer hierbij rijst of pasta.

Brabantse schouderkarbonades in honing-whiskysaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipcocktail met kakifruit
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenterol uit Argentinië
2 uur-
Bekijk recept
Surf & turfburger
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept