4 schouderkarbonades van circa 250 gr 1 liter vleesbouillon 8 eetlepels vleesjus 2 eetlepels honing 1 glas whisky 3 theelepels bruine suiker bakboterVoorbereiding : Maak een mengsel van de honing, bruine suiker en whisky. Wrijf met dit mengsel de karbonades in en laat ze ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. Laat de karbonades hierna goed uitdruipen (vocht opvangen) en braad ze vervolgens rondom goudbruin in de bakboter. Vermeng het marinadevocht met de bouillon en de vleesjus, breng dit aan de kook en giet dit bij de karbonades. Laat een en ander nu op een matig vuur (afgesloten door een deksel) circa 1 uur stoven. Als de karbonades gaar zijn, schep ze dan op voorverwarmde borden en bedek ze met de saus. Serveer hierbij rijst of pasta.
Brabantse schouderkarbonades in honing-whiskysaus is een recept van De Virtuele Keuken