Kalfsrollade met hollandse mosterdsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

voor de kalfsrollade: 600 gram kalfsrollade zout en versgemalen peper 2 eetlepels bloem 50 gram boter voor de hollandse mosterdsaus: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet; of uit pot) 1 borrelglaasje jenever 125 ml crème fraîche of kookroom 1 eetlepel groene hollandse mosterd enkele koude klontjes boter
Voorbereiding
: Bestrooi de rollade met wat peper en zout en wentel hem door de bloem. Klop vervolgens de overtollige bloem eraf.
Voorbereiding
: Braad de rollade rondom goudbruin in de hete boter en laat deze met een deksel op de pan pakweg 50 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Kook onderwijl de kalfsfond of bouillon met daarin de jenever iets in. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe en roer op het laatste moment (zonder te koken) nog enkele klontjes koude boter door de saus. Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus erbij. Gebakken aardappeltjes en witlof maken het gerecht compleet.

Kalfsrollade met hollandse mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsrollade
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsrollade Met Romige Pestosaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Kalfsrollade
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsrollade Met Pittige Saus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept