Gevulde varkensfilet met peren en rozemarijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg varkensfilet (of fricandeau) aan éé; n stuk (of 2 x 500 gram) 1 citroen wat zout 1 ui 2 handperen 50 gram boter 1 eetlepel zonnebloemolie 1 1/2 eetlepel gehakte rozemarijn (vers of; diepvries) broodkruim van 4 sneetjes witbrood 1 dl melk versgemalen zwarte peper 1,5 eetlepel honing keukengaren
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd de varkensfilet in (niet helemaal door), zodat deze kan worden gevuld. Leg het vlees open. Halveer de citroen en bestrijk hiermee de binnen- en buitenzijde van het vlees. Strooi vervolgens wat zout over het vlees. Pel de ui en snipper deze. Schil de peren en snijd deze in plakjes. Verhit vervolgens 25 gram boter en de olie en fruit hierin de ui gedurende 3 minuten. Schep de perenplakjes en de rozemarijn erdoor en bak een en ander zachtjes gedurende 5 minuten. Roer hierbij af en toe. Haal de pan van het vuur en meng het fijngemaakte broodkruim en de melk en de peper door het perenmengsel. Verdeel nu de vulling aan de binnenkant over de ingesneden varkensfilet. Rol hierna het vlees op en bind het vast met keukengaren tot een soort rollade.
Voorbereiding
: Leg het gevulde vlees met de rest van de boter in een braadslee en zet deze 20 minuten in het midden van de oven. Schakel de oven hierna terug naar 170º C en laat het vlees, afhankelijk van de dikte, in pakweg 45 minuten gaar worden. Bestrijk het vlees vervolgens met honing en laat het dan zo’n 5 minuten rusten. Serveer de gevulde varkensfilet hierna op een grote schaal of plank en snijd hem in plakken. Lekker met broccoli en bloemkool.

Gevulde varkensfilet met peren en rozemarijn is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept