Marokkaans rundvlees met pompoen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 gm runderlappen 2 uien 1 rode peper 40 gm boter of margarine 1 zout 1 versgemalen peper 2 theelepel(s) paprika-poeder pikant 1 theelepel(s) gemberpoeder 1/2 theelepel(s) gemalen komijn (djinten) 1 theelepel(s) kaneelpoeder 1/2 zakje saffraandraadjes (silvo) 1 courgette 500 gm pompoen (ah biologisch) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) 10 zwarte olijven zonder pit Bereiden: Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1,5 uur zachtjes stoven. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen olijven in plakjes snijden. Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest van koriander. Lekker met stokbrood.
Voorbereiding
: ca. 10 minuten Bereiden: ca. 2 uur Prijs p.p: ca fl. 6,00 Bevat per eenpersoonsportie: 375 kilocalorie‰n eiwit 45 g vet 15 g koolhydraten 14 g wijncategorie 7: Welmoed Winery Pinotage/Merlot Recipe by Allerhande, november 2000 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712809,Kalorio

Marokkaans rundvlees met pompoen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept