Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse ...

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

700 gm zeeduivelfilet 1 ei 50 ml slagroom 400 gm lamsoor 1 crépine 1 olijfolie 400 gm zeekraal 1 boter 8 kreeftenscharen 2 pepers, rode 1 stukje gemberwortel 600 ml visbouillon 200 ml room 5 klontjes boter, koude 1 peper 1 zout
Voorbereiding
stijd: 10 minuten
Voorbereiding
stijd: 1 uur Benodigde materialen: een keukenmachine, een staafmixer en voorverwarmde borden.
Voorbereiding
swijze Met crépine wordt bedoeld varkensnet (bij voorkeur varkensdarm). Halveer ondertussen de pepertjes en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees heel fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd het stuk zeeduivelfilet mooi bij. Pureer het afsnijdsel in de keukenmachine. Voeg zoveel ei en room toe dat een stevige farce ontstaat. Breng de farce op smaak met wat peper en zout. Blancheer de lamsoren in kokend water (zonder zout) en laat de groente vervolgens goed uitlekken. Druk het overtollige vocht uit de lamsoren. Bestrijk de varkensdarm met de farce en leg vervolgens de lamsoren hier op. Bestrooi de zeeduivelfilet met wat peper en zout en leg de vis op de lamsoren. Rol het geheel stevig in de varkensdarm. Kook de visbouillon samen met de helft van de pepertjes en de gemberwortel in tot eenderde. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zeef het vocht, voeg de room toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Bak de ingepakte zeeduivel in hete olijfolie licht aan en laat de rol in de oven verder gaar worden. Kook de zeekraal in water met eenvijfde van de boter beetgaar en laat de groente uitlekken. Verdeel de zeekraal over de warme borden en leg de in plakken gesneden zeeduivel hierop. Leg de, eventueel verwarmde, kreeftenscharen in het midden van de borden. Klop vlak voor het serveren de resterende ijskoude boter met de staafmixer door de saus en voeg de rest van de pepertjes toe en schep de saus rond het gerecht. Bron: receptenweb.nl : O-Titel : Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse : : gemberpepersaus :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

5.0

4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712485,Kalorio

Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse ... is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept