Cambodjaanse Kabeljauw Met Gember En Limoen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 citroen 4 cm gemberwortel 2 teentjes knoflook 4 eetlepels sesamzaadjes 2 eetlepels olie 2 eetlepels japanse sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel thaise vissaus 4 kabeljauwhaasjes ( Oven voorverwarmen op 220 ºC. Citroen halveren en uitpersen. Gemberwortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. In kom gember mengen met citroensap. Knoflook pellen. In droge wok of koekenpan sesamzaadjes licht roosteren. Op schotel laten afkoelen. In dezelfde pan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen en 1 minuut zachtjes bakken (knoflook mag niet bruin worden). Knoflookolie over gemberreepjes gieten. Sojasaus, sesamolie en vissaus door gember mengen. Van aluminiumfolie 4 vellen (ca. 20 x 30 cm) scheuren en op werkvlak leggen. Kabeljauwhaasjes in het midden leggen, saus erover verdelen. Folie dichtvouwen tot goedgesloten pakketjes. Vis op rooster in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes op bord leggen en openvouwen, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrooien met sesamzaadjes of gefrituurde gemberreepjes. Serveren met pandanrijst met fijngehakte koriander, rode peper en cashewnoten. Dit recept bevat per portie: 265 Kcal., 13 gram vet, 6 gram koolhydraten en 30 gram eiwit + Kcal voor de rijst en cashewnoten

Cambodjaanse Kabeljauw Met Gember En Limoen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse Steaks
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse Mihoensalade
Bekijk recept