Forel met amandelen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 forellen (of zalmf 1 citroen zout peper 4 volle eetl. bloem 50 g geschaafde amandelen zonnebloemolie 50 g boter 2 eetl. fijngehakte peterselie
Voorbereiding
: Was de forellen van buiten en van binnen. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroen doormidden en besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi de vis met zout en peper. Wentel de vis door de bloem.
Voorbereiding
: Rooster de geschaafde amandelen in een heel klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan lichtbruin. Schep de amandelen uit de pan. Verhit de boter en een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de forellen in de pan en temper de hittebron. Bak de forellen knapperig, lichtbruin en nét gaar. De baktijd bedraagt ongeveer 5 minuten per kant. Controleer bij het dikste deel van de vis, bij de kop, of de vis gaar is. Bestrooi de forellen met geroosterde amandelen en peterselie. Garneer met plakjes citroen. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld röstirondjes en komkommersalade. Wijnadvies: Goed gezelschap zijn Pinot Blanc en Riesling uit de Elzas, of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 27 g vet: 26 g koolhydraten: 9 g kcal (kj): 378 (1588)

Forel met amandelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept