Sliptong in wittewijnsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eidooiers 2 eetl. slagroom 1/4 l visbouillon (van tabletten) 1/4 l muscadet (witte wijn) 8 sliptongfilets (of andere witvisfilets) zout versgemalen peper
Voorbereiding
: Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
Voorbereiding
: Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden. Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets. Suggestie: Eet hier aardappelpuree en spinazie bij. Variatie: • Voeg aan dit gerecht circa 200 gram ontvelde en pitloze druiven (uit blik) toe. • Bestrooi de saus met ongeveer 25 gram geraspte gruyèrekaas. Plaats de vuurvaste schaal even onder de grill en laat de kaas gratineren. Wijnadvies: Kies voor de beste muscadet die u kunt vinden, het liefst een Muscadet sur Lie! Voedingswaarde per persoon: eiwit: 39 g vet: 9 g kcal (kj): 237 (996)

Sliptong in wittewijnsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met wittewijnsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue met brood en groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Gebakken sliptong met tjap tjoy
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sliptong met dragonmayonaise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sliptong uit Oostende
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept