Gestoomde makreel met tomaat en koolrabi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 koolrabi (± 200 g) 3 tomaten 1 kleine gestoomde makreel (± 350 g) 1 el margarine 1 tl italiaanse keukenkruiden zout versgemalen peper 1/2 dl droge witte wijn Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. Van makreel vel en kop verwijderen. Voorzichtig bovenkant van vis losmaken van graat en op schaal leggen. Rest van vis omkeren en andere kant van graat losmaken en op schaal leggen. Tot gebruik vis afgedekt in koelkast leggen. In pan margarine smelten. Koolrabi toevoegen. Met deksel op pan ± 10 min. zachtjes stoven. Toevoegen: tomaat, Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en wijn. ± 3 min. meestoven. Rondom vis tomaat-koolrabimengsel scheppen. Lekker met macaroni en andijvie.

Gestoomde makreel met tomaat en koolrabi is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept
Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenham met geroosterde groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept