Gewokte garnalenkorma met lente-ui

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

zout 300 g conimex basmati rijst conimex wok olie 250 g rauwe grote gepelde garnalen met st; aart (evt. diepvries) 600 g roerbakgroentepakket 1 bakje conimex kruidenpasta voor korma 2 dl yoghurt 3 lente-uitjes
Voorbereiding
swijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 3 minuten. Giet de olie af en bewaar de garnalen.
- Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten. Roer de kruidenpasta en de yoghurt erdoor en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep er op het laatst de garnalen door en warm ze kort mee.
- Was en snijd de lente-uitjes in schuine smalle plakjes.
- Schep de gewokte garnalen korma in diepe borden of kommen en strooi de lente-uitjes erover. Geef de rijst er apart bij. Op tafel: Zet Ketjap en/of Sojasaus, Sambal en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Vervang de roerbakgroenten door 1 in brede repen gesneden grote struik paksoi. Voeg met de kruidenpasta de geraspte schil van 1 limoen of citroen toe. Bevat per portie: 566 kilocalorieën / eiwit 21 g / vet 21 g / koolhydraten 73 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Gewokte garnalenkorma met lente-ui is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept