Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en ...

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

20 gepelde tijgergarnalen / cocktailg; arnalen met staart 600 gm broccoliroosjes 1 zout 100 gm geschrapte worteltjes 1 bosje lente-uitjes 1 small citroen 4 teentjes knoflook 1 klein stukje rade peper van ±2 cm 4 eetlepel(s) slaolie 1/2 eetlepel(s) verse of gedroogde marjolein Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes. Snijd van de citroen vier dunne plakjes en pers de rest van de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en bak ze met de rode peper fijn. Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, het knoflookmengsel 2 minuten. Voeg de marjolein, de garnalen, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en roerbak ze op een hoog vuur 3 minuten. Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap. Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct, vanuit de wok. Lekker met gekookte basmatirijst of pasta. 234 kCal / 980 kj p.p. Bron: Tijd voor Vis : O-Titel : Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en : : rode peper :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

9.0



5.2002 :Fingerprint : 26450888,459712516,Kalorio

Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en ... is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept